Over mij


Na mijn studie klinische psychologie aan de Vrije Universiteit volgde ik verscheidene psychotherapieopleidingen. Eerst een intensieve opleiding in de Clientgerichte psychotherapie, vervolgens een Directieve therapie opleiding en daarna een opleiding in de Droomtherapie. Ik ben al snel na mijn studie met een eigen praktijk begonnen. Eerst naast mijn andere werk als docent psychologie aan het HBO en als psycholoog bij de vroegere PTT en (later) bij KPN.Geruime tijd ben ik ook docent geweest aan de opleiding voor bedrijfsartsen NSOH. Ik gaf daar les aan bedrijfsartsen over persoonlijkheidsstoornissen. Ik hielp mede een boek samenstellen over psychische problemen en de werksituatie.
In 1992 ben ik volledig zelfstandig gaan werken. Eerst met een praktijk aan huis, later in de Gezondheidscentra Holendrecht en Klein Gooioord.

In 1988 had ik het grote geluk Alexander Smit, leermeester in de Advaita Vedanta, te ontmoeten. Ik heb tot zijn ontijdige overlijden in 1999 vele van zijn lezingen mogen bijwonen. Door de gesprekken met hem en de veranderingen die ze in mij teweeg brachten is mijn zicht op het leven en ook op de psychologie ingrijpend veranderd. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor.
Door Rens Hendriks, psycholoog in Nijmegen, heb ik kennis mogen maken met de mystieke grondhouding van waaruit heling en genezing kunnen plaatsvinden. Ook hem ben ik zeer erkentelijk.

Sinds 1983 ben ik Gewoon Lid (dat wil zeggen erkend clientcentered therapeut) van de vereniging van Clientgerichte Therapie.
Ik 1989 werd ik ingeschreven in het register van psychotherapeuten (onder nummer 79025829416).
Sinds 2000 ben ik ook ingeschreven in het BIG register als gezondheidszorgpsycholoog (onder nummer 59025829425).
Daarbij ben ik lid van de LVVP, de landelijke vereniging voor vrijgevestigd psychologen en psychotherapeuten.